Издателска къща ХЕРМЕС“ представя РАБОТА С  ФИНА ЕНЕРГИЯ  от Синтия Андрюс Обем: 384

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представя
РАБОТА С  ФИНА ЕНЕРГИЯ 
от Синтия Андрюс
Обем: 384
Коментари Харесай

Книга за доброто здраве

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

РАБОТА С  ФИНА ЕНЕРГИЯ  

от Синтия Андрюс

Обем: 384 стр.

Цена: 19,95 лева

ISBN: 978–954–26–2296-3

Превод:  Снежана Милева

Как да  поддържате положително здраве и вътрешно равновесие  

Очаквайте на 30 януари!  

За книгата  

Това неповторимо управление ви вкарва в правилата, практиките и упражненията, благодарение на които да се свържете със своята енергийна осъзнатост и да разгърнете вътрешната си мощ. Тринайсетте медитации задействат светлинни модели в енергийното тяло за събуждане на избрани качества и равнища на осъзнатост. За всяка медитация са изложени изгодите от нея, подробни инструкции и илюстрации.

Техниките в книгата спомагат за насърчаване на енергийна осъзнатост и употребяват това умеене за задълбочаване на духовните търсения, подкрепяне на оздравяването, хармонизиране със земната сила, пречистване на пространството и основаване на отбрана.

За създателя

Синтия Андрюс е лекар натуропат с 35-годишен професионален опит като масажен терапевт и подсъзнателен енергиен врач. Занимава се по-специално със скритите прочувствени и духовни съставни елементи на здравето и лекуването. В продължение на 15 години е работила в Центъра за масажна терапия в Кънектикът, преподавала е в Института за крипалу йога, Школа по телесна терапия и е оторизиран преподавател към Джин Шин До Фаундейшън. През последните 30 години взаимно със брачна половинка си Колин Андрюс се занимава с проучване на съзнанието и духовността.

Съавтор е на „ Акупресура и рефлексология за простаци “, „ Наръчник на идиота за 2012 година “ и „ Пътеводител на идиота в Акашовите записи “. Автор е на „ Пътят на страстите “, „ Пътят на наличието “ и „ Наръчник на идиота по самохипноза “.

Понастоящем Синтия се занимава главно с предоставяне на частни уроци в областта на енергийната осъзнатост и лекуване. Можете да се свържете с нея на www.andrewshealingarts.com и www.explorationsinenergy.com.

Откъс

 

Втора глава

Инструментите

Основни положения на осъзнатостта

Медитациите в тази книга задействат модели на енергиен поток в тялото, които подтикват характерни положения на осъзнатост. Енергията е динамична и взаимодействаща. Тя следва тъкмо избрани пътища (меридиани), събира се и се трансформира в установими центрове (чакри) и се излъчва през биоенергийното поле (аурата). Като осцилация енергийният поток се движи през тези структури, като основава непрекъснато изменяща се мозайка от геометрични модели. Всеки модел съставлява избран отговор на обещано събитие. По принцип моделите са променливи и се въздействат от нашите усещания, мисли и усеща. Когато обаче неотстъпчиво възприемем една позиция, моделът се „ втвърдява ”. Начинът, по който боравим с силата си, отразява качеството на съществото ни, а то, от своя страна, притегля събитията в живота ни.

Активирането на енергийните потоци в тези медитации може да промени живота ви.

Активиране на силата

Комплексът тяло-ум е нашето средство за проучване на морето от сила, в което живеем. Движението на вътрешния поток сред енергийните структури се дефинира от нашите мисли, настройки, убеждения и страсти. Активирането на силата трансформира нейната настройка, като освобождава мозъка от ограничаващи модели и ускорява енергийната ни сензитивност.

Да си представим енергийните пътища в тялото като автомагистрали с изходни рампи и спомагателни пътища. Енергията следва разнообразни направления по разнообразни аргументи. Например представете си какъв би могъл да е потокът на силата ви по време на злополучие. Възможно е тя да бъде мобилизирана по меридианите на бъбреците и пикочния мехур, с цел да ви даде прилив на физическа мощ. В същото време може да се задействат коренната чакра, с цел да се подтикват инстинктите ви за самозапазване, и третото око – чакрата на висшето усещане, а аурата ви да построи защитен щит. Възможно най-вече витална мощ се насочва към конфигурирането на енергийния поток за гарантиране на оцеляването ви. Ако в този миг направехте фотография на силата си, бихте видели тъкмо избран модел на активиране.

А в този момент да разгледаме друго събитие. Представете си, че сключвате брак. В този случай силата ви евентуално ще бъде мобилизирана по сърдечния меридиан, до момента в който установявате връзка с духа. Може би втората чакра на съзидателната полова сила и пристрастеност ще е цялостна, както и сърдечната и коронната чакра. Аурата ви ще сияе с честотата на любовта. Снимката на този модел ще разкрие един напълно друг модел на активиране и ще изисква напълно друго равнище на осъзнатост.

Всяка мисъл въздейства на енергийния поток. Повтарящите се мисли провокират „ сгъстяване ” на енергийни конфигурации, които мъчно могат да се трансформират. Тъй като силата поражда действителността, потреблението на едни и същи модели води до едни и същи резултати. Много хора са зациклили в модели на оцеляване даже когато няма опасност. При възприемането на всяка обстановка като застрашителна се задейства една и съща настройка и се притеглят едни и същи житейски условия.

Използването на един и същи модел води до пропуснати благоприятни условия. Медитациите в тази книга ще ви оказват помощ да измененията закостенелите реактивни модели, с цел да си дадете пространство за повече творчество.

Медитация

Медитацията се практикува за да бъде укротен мозъкът и да спре непрекъснатият трафик на повърхностни мисли, които предъвкват предишното и се пробват да предугадят бъдещето. В това положение е елементарно да се изгуби осъзнаването на сегашния миг. Когато медитираме, освободени от бърборенето на заден декор, ние можем по-лесно да достигнем дълбоката мъдрост на момента.

Силата постоянно е в сегашния миг. Ние не можем да променим предишното, а бъдещето се развива съгласно решенията, които взимаме през днешния ден. Изживяването на сегашното е разбиране с цялото тяло, при което са ангажирани всички сетива. То ускорява концентрацията и подтиква осъзнатостта. Успокояването на мозъка е обвързвано с отърсването от привични мисли и освобождението на внимание. Когато мозъкът е спокоен и присъстваме умишлено в тялото, можем да достигнем по-дълбоки равнища на схващане.

Ключът към медитацията е дъхът. Като следим дъха, ние насочваме вниманието надълбоко в тялото и реализираме вътрешен покой. Забавянето на дишането трансформира мозъчните талази и улеснява достъпа до подсъзнанието. В това положение на осъзнатост можем да оценим потока и мощността на виталната ни мощ. Свободното внимание, което сме добили по време на медитацията, ни свързва с същинското ни аз.

Различните положения на мозъчни талази поддържат характерни равнища на осъзнаване. Казано напълно просто, бета-вълните са с най-висока периодичност и управляват осъзнаването и умствените функционалности в всекидневието. Когато притихне, мозъкът минава към по-дълбоки, по-нискочестотни положения на алфа, тета и делта мозъчни талази. Алфа положенията ускоряват креативната активност и способността за визуализация. Тета положенията предизвикват дълбоката медитация и интуицията. Въпреки че делта положенията са свързани най-вече със съня, при медитация те могат да провокират незаангажирана осъзнатост и да послужат като врата към божествения разсъдък. И високите, и ниските честоти са свързани с духа, като ниските разрешават по-дълбок контакт.

Визуализация

Визуализацията е основаване на облици в мозъка. Тя употребява съсредоточеното при медитацията внимание като платно. На него можем да творим облици, които отразяват наши планове и стремежи, а можем и да останем в положение на схватливост, приканвайки образуването на облици в непосредствено, интуитивно другарство. Визуализацията твори благодарение на фокуса на медитацията и силата на въображението. Тъй като тялото откликва на мозъка, облиците, които виждаме, влияят на нашата физиология. Визуализацията се ползва от съумели хора във всички сфери – спортисти, ръководители и учени – за повишение на креативните и производителните качества.

Медитациите в тази книга употребяват визуализация, с цел да задействат енергийния поток. Медитацията концентрира мозъка, а визуализацията задейства енергийния поток. Тялото подава противоположна връзка, с цел да знаем дали придвижването на силата е сполучливо. Това, което усещаме, усещаме и изживяваме, се трансформира в наши пътепоказатели…
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР